Dobrobiti

Da li znate da je naše tijelo iz godine u godinu sve manje pokretljivo te limitirano!

Naše kretanje je limitirano sa nekoliko pokreta. Postajemo manje mobilni, mišići su nam stisnuti, dugotrajno zauzimamo i radimo jedan te isti položaj. Na taj način dolazi do deformacije gdje se kosti, kralješći pomiću i pritišću živce, a mišići slabe. Joga na svili vam omogućava da izvodite položaje u kralježnici koje ne izvodimo često u svakodnevnom životu te naše tijelo vraća u ravnotežu, te jača naše mišiće koji rezultiraju smanjenju boli.

Nesanica:
Inverzija uklanja nesanicu te smanjuje mišićnu napetost, zato osobe poslije inverzije možete bolje spavati.

Cirkulacija:
Inverzija daje srcu predaha jer se kod inverzije srce nalazi iznad glave pa se krv više ide prema glavi. Inverzijom arterije pumpaju svježu oksigeniranu krv u pluća te vene vraćaju krv u srce. Sva krv u inverziji se počne brže kretati.

Endokrini sustav:
Krv u inverziji brzo dospijeva u vrat, glavu te tako pomaže svima koji imaju probleme sa disanjem, astmom, bronhitisom te bolovima u grlu.

Probavni sustav:
Mjenjanjem gravitacije, utječemo na organe i na cijeli probani sustav. Otklanja bolove u trbuhu, mokraćne probleme, menstrualne bolove, herniju. Kako se disanje u tom položaju povećava tako se masiraju organi.

Pomlađivanje kože:
Zbog izmjene krvi u tijelu i lice dobiva novu svježu krv što poboljšava cirkulaciju te tako pomlađuje kožu. Možete spriječiti i osteoartritis tako da svaki dan izvodite inverzije.

Mozak:
Inverzijom se protok krvi u glavi povećava i daje puno više kisika i nutrijenata koja znatno utječu da koncentraciju, memoriju. Dr. Rober Martin autor The Gravity Guiding System govori da stagnirana krv u
tijelu koja zbog sile ostaje ,inverzijom se kreće u prostore gdje se nebi kretala da stojimo ili sjedimo.

Limpatički sustav:
Pomaže u detoksifikaciji cirkulacijskog i limfnog sistema što smanjuje pojavu kardiovaskularnih bolesti.

Raspoloženja:
Redovno prakticiranje joge na svili utječe povoljno ne samo na tijelo već i na naš um i energiju jer pokrećemo tijelo sa dahom te uklanjamo sve viškove iz tijela. Djeluje meditativno, obnavlja emocionalni sistem te povećava kreativnost. Uči nas kako prepoznati stres, odnosno stresne trenutke i kako to naš cijeli sustav percipira te kako ga se osloboditi. Kod inverzije u tijelu se izlučuje ADRENALIN-gdje se oslobađaju hormoni sreće SEROTONIN, ENDORFIN, OKSITICIN,DOPAMIN koji vam pomažu da se osjećate puni energije, elana i entuzijazma. Vježbanjem različitih položaja jača neuronske veze gdje tako povećava kapacitet memorije.

Razvijamo snagu koordinaciju i pokretljivost:
Prakticiranjem joge na svili poboljšavamo snagu cijelog tijela. Vježbe možete izolirati a možete raditi i sa većim mišićnim skupinama. Možete dozirati opterećenja koja su za vas optimalna. Koordinacija je naglašena pri izvođenju različitih pokreta i elemenata na svili koje se povezuju. Uz snagu radimo i na fleksibilnosti te mobilnosti.